Vi minnes David Bowie

David Robert Jones, uten tvil best kjent som David Bowie, forlot oss plutselig for tre år siden i dag. Kun et par dager etter hans egen bursdag. Artisten som er kjent for sanger som blant annet «Starman,» «Space Oddity,» «Ziggy Stardust» og «Heroes» rakk akkurat å bli 69 år gammel men slapp hele 26 studioalbum i løpet av tiden han tilbrakte her.

David Bowie
Bowie med det ikoniske lynet fra albumet fra 1973-albumet Aladdin Sane.
Bowie – En orkan av musikk og glitter

David Bowie var revolusjonerende innenfor glamrock-sjangeret, faktisk så stor at han nesten egenhendig skal ha sparket igang populariteten til det vi i dag regner som glamrock. Han tok med seg en helt egen intellektualitet og sofistikasjon til rocken, og det finnes utallige artister i moderne tid som er sterkt påvirket av musikken han lagde og inntrykkene han skapte. Han var også et moteikon og sto frem som biseksuell før det var like akseptabelt som det er i vår tid. Morsomt nok spilte også Bowie Tesla i filmen The Prestige, 12 år før Tesla spilte Bowie sin hyllest til musikeren i 2018.


Bowie slapp sitt siste album i egen levetid, Blackstar i 2016 som en slags avskjedsgave til alle som fulgte han. «Lazarus» er en av låtene på platen.

Han huskes som en mann av klasse og mange personligheter gjennom årene, og vi anser oss som heldige som får fortsette å nyte verkene hans mange år etter han som person er borte.

Trykk her for å se David Bowies siste fremføring av låten «Heroes.»

 

 


Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta råd og tips om lokal radioreklame.